FAAC 740 (Premium Kit) – Μοτερ για συρόμενες γκαραζόπορτες εώς 500 Kg

Κωδικός προϊόντος: 6001012

– Τάση εισόδου: 220v
– Τάση λειτουργίας πλακέτας & κινητήρα: 220V
– Απορροφούμενη ισχύς κινητήρα: 350W
– Απορροφούμενο ρεύμα: 1.5A
– Θερμοκρασία λειτουργίας: -20C/+55C
– Ταχύτητα λειτουργίας: 12m/min
– Μέγιστο βάρος πόρτας: 500kg

429.90

0 People watching this product now!

Άμεση αποστολή

για παραγγελίες έως τις 14:00

Τεχνική Υποστήριξη

μέσω τηλεφώνου

Συνεργείο τοποθέτησης

σε όλη την Αττική

Περιγραφή

Γρήγορη Επισκόπηση FAAC 740

Το μοντέλο της ιταλικής εταιρείας FAAC 740, αποτελεί ακόμα έναν μηχανισμό για συρόμενες αυλόπορτες και γκαραζόπορτες που παρέχουμε για εσάς στο SFK Shop. Με μια γρήγορη ματιά:

  • Το προϊόν αντέχει πόρτες ως και 500kg
  • Είναι κατάλληλο για οικιακή ή εμπορική χρήση
  • Ο κινητήρας του τροφοδοτείται με μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230 VAC
  • έχει ισχύ 350 Watt και δύναμη 45dN
  • Προτείνεται για συχνότητα χρήσης έως 24 ανοιγοκλεισίματα ανά ώρα (με θερμοκρασία 20°C και μήκος θυρόφυλλου 5μ)
  • Το μοτέρ του διαθέτει εξελιγμένο ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου πολλαπλών δυνατοτήτων με οθόνη LCD και μαγνητικούς τερματικούς διακόπτες.

 

Κύρια χαρακτηριστικά μοτέρ

Ο μηχανισμός του είναι μη-αντιστρέψιμος (non-reversing), άρα αν το ρεύμα κοπεί ή το μοτέρ σταματήσει, τότε δεν λειτουργεί μέχρι να ενεργοποιήσετε το μηχανισμό αποσύμπλεξης για χειροκίνητο άνοιγμα.

Η αποσύμπλεξη, η οποία μπορεί να γίνει και χωρίς το άνοιγμα του καλύμματος,πραγματοποιείται με ειδικό κλειδί που απελευθερώνει τον ενσωματωμένο περιστροφικό διακόπτη. Μπορείτε να δείτετη διαδικασία στις ακόλουθες φωτογραφίες:

FAAC 740 αποσύμπλεξη

 

Όπως η αποσύμπλεξη λοιπόν, έτσι και η εγκατάστασή του αποτελεί γρήγορη και εύκολη, υπόθεση, καθώς ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός βρίσκεται ήδη στο εσωτερικό του μηχανισμού πανέτοιμος να λειτουργήσει.
Μάλιστα το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα καλύμματα προστασίας στις κεφαλές των βιδών που στηρίζουν τον μηχανισμό στο έδαφος πέρα από καλαισθησία, προσφέρουν και αποφυγή της σκουρίας. Κατ’ επέκταση μειώνει απευθείας το κόστος συντήρησής του FAAC 740.

Ακόμα, η πόρτα στην τελική φάση ανοίγματος και κλεισίματός της, επιβραδύνει μειώνοντας και τις πιθανότητες μικρο-ατυχημάτων.

Όσο για τον πίνακα ελέγχου, ο οποίος παρέχει πολλαπλές λειτουργίες και δυνατότητες,έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ευκολία στην σύνδεση του μηχανισμού με την ηλεκτρική παροχή αλλά και στη σύνδεση περιφερειακών συσκευών. (Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τον δέκτη ασύρματου τηλεχειρισμού, τα φωτοκύτταρα ασφαλείας και το φανό ειδοποίησης λειτουργίας.)

 

Γιατί να επιλέξω το FAAC 740;

Όπως αναφέραμε και στα κύρια χαρακτηριστικά του, η εύκολη εγκατάσταση και η προστασία των βιδών από ειδικά καλύμματα, μειώνουν εξ αρχής το κόστος του προϊόντος αυξάνοντας ταυτόχρονα το χρόνο ζωής του. 

Μάλιστα η εταιρεία κατασκευής του, FAAC, αποτελεί όνομα εγγύησης  από μόνη της. Έχει αποκτήσει μεγάλη ισχύ στο χώρο του αυτοματισμού και έχει κυριαρχήσει με την παρουσία της σε όλες τις χώρες του κόσμου, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό που προκύπτει από παρόμοιες εταιρείες. 

Ακόμα ένας λόγος επιλογής του FAAC 740, ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων είναι ότι τα ηλεκτρονικά κομμάτια του μηχανισμού ( ο πίνακας ελέγχου, ο δέκτης και το τηλεχειριστήριο) έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε ξεχωριστό εργοστάσιο ηλεκτρονικών -της ίδιας εταιρείας- στην Ιρλανδία. Δίνει δηλαδή βάση και προσοχή και στα πιο μικρά, φαινομενικά, κομμάτια του προϊόντος αλλά μεγίστης σημασίας. 

Μπορεί ο μηχανισμός FAAC 740 να μην διαθέτει ενσωματωμένη μηχανική διάταξη αντισύνθλιψης αλλά αντ’ αυτής, χρησιμοποιεί άμεση παρακολούθηση της λειτουργίας του μοτέρ που διαθέτει ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου που εφοδιάζει τον μηχανισμό για την αποφυγή του.

Η επιλογή αγοράς του Premium Kit του το οποίο περιλαμβάνει:

– 1 μοτέρ συρόμενης γκαραζόπορτας FAAC 740

– 2 κλειδιά αποσύμπλεξης (για χειροκίνηση)

– 1 βάση στήριξης μεταλλική

– 2 μεταλλικά ελάσματα (λαμάκια στοπ) ενεργοποίησης των τερματικών διακοπτών

– 1 εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά και Αγγλικά

– 1 ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου FAAC

– 1 δέκτη Rotor 402

– 2 τηλεχειριστήρια 3 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού (rolling code)

– 1 σετ φωτοκυττάρων ασφαλείας (ενσύρματα: πομπός & δέκτης)

– 1 φάρο ασφαλείας με ενσωματωμένη κεραία επέκτασης σήματος.

Είναι ακόμα ένας παραπάνω λόγος να αγοράσετε το συγκεκριμένο μοτέρ, αν και εφόσον ταιριάζει στις προδιαγραφές τις γκαραζόπορτας ή αυλόπορτάς σας. Η λύση του Premium Kit αποτελεί την πλέον διαδεδομένη,  που επιλέγουν οι περισσότεροι πελάτες μας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ΣΕΤ με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα. Είναι το ΚΙΤ που προτείνουμε και εμείς.

 

Άνοιγμα καλύμματος μοτέρ

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης απαιτείται να ανοίξετε το κάλυμμα (καπάκι) του μηχανισμού ώστε να έχετε πρόσβαση στα εσωτερικά του μέρη. Για αυτό τον λόγο, χαλαρώστε τις 2 βίδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του μοτέρ, δεξιά και αριστερά, μέχρι να απελευθερωθεί το καπάκι και στη συνέχεια αφαιρέστε το προσεχτικά προς τα επάνω.

 

Οδηγίες εγκατάστασης

Το FAAC 740 περιλαμβάνει πλήρεις και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά. Το πλάνο οδηγιών είναι αρκετά βατό και για αυτό η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί και από κάποιον που δεν είναι ειδικός. Μάλιστα, από τη στιγμή που έχει γίνει με επιτυχία η σύνδεση των καλωδίων, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Όσον αφορά το τηλεχειριστήριο, δεν χρειάζεται κανέναν προγραμματισμό αφού παραδίδεται ρυθμισμένο. Βέβαια οι οδηγίες χρήσης του περιλαμβάνονται, για την περίπτωση που σας χρειαστούν μελλοντικά.

 

Κρεμαγιέρα και γρανάζι

Η κρεμαγιέρα (οδοντωτός κανόνας) που απαιτείται για την λειτουργία της πόρτας αποτελείται από ράβδους του 1m με 3 αποστάτες ανά ράβδο. Χρειάζεται τόσο μήκος κρεμαγιέρας όσο είναι η διαδρομή της πόρτας συν ένα μικρό περιθώριο ασφαλείας στην εντελώς ανοιχτή και εντελώς κλειστή θέση (περίπου έξτρα 20-30cm).

Προσοχή!
Όταν εγκαθιστούμε έναν μηχανισμό συρόμενων θυρών προσέχουμε, ώστε η κρεμαγιέρα να μην πατάει επάνω στο γρανάζι αλλά να απέχει λίγο από αυτό δημιουργώντας ένα μικρό διάκενο. Εάν δεν δημιουργήσουμε το σωστό διάκενο ή, ακόμη χειρότερα, εάν η πόρτα μεταφέρει το βάρος της επάνω στο γρανάζι, δεν θα έχουμε σωστή συνεργασία κρεμαγιέρας και γραναζιού και, αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στη λειτουργία του μηχανισμού.

Το πιο σημαντικό βήμα από όλα όμως, είναι να ελέγξετε την σωστή λειτουργία της πόρτας σας, πρώτα ως χειροκίνητη. Αν υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα στην συρόμενη πόρτα, με την αυτοματοποίηση θα χειροτερέψει ενώ θα προκληθεί ζημιά στο ίδιο το σύστημα αυτοματισμού.

 

Ανακύκλωση

Το προϊόν είναι κατασκευασµένο από ανακυκλώσιμα και μη υλικά. Πριν πετάξετε οποιοδήποτε κομμάτι από το σετ, βεβαιωθείτε ότι μπορεί ή αντίστοιχα δεν μπορεί να ανακυκλωθεί και πράξτε ανάλογα με τους ισχύοντες εθνικούς νόμους. Παρακαλούμε να έχετε υπόψιν σας ότι ορισµένες ηλεκτρονικές συσκευές µπορεί να περιέχουν ρυπογόνες ουσίες, τις οποίες δεν πρέπει να πετάξετε.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 13.2 kg
Διαστάσεις 38 × 24 × 35.5 cm