FAAC 740 (Basic Kit) – Μοτερ για συρόμενες γκαραζόπορτες εώς 500 Kg

Κωδικός προϊόντος: 6001002

– Τάση εισόδου: 220v
– Τάση λειτουργίας πλακέτας & κινητήρα: 220V
– Απορροφούμενη ισχύς κινητήρα: 350W
– Απορροφούμενο ρεύμα: 1.5A
– Θερμοκρασία λειτουργίας: -20C/+55C
– Ταχύτητα λειτουργίας: 12m/min
– Μέγιστο βάρος πόρτας: 500kg

378.90

0 People watching this product now!

Άμεση αποστολή

για παραγγελίες έως τις 14:00

Τεχνική Υποστήριξη

μέσω τηλεφώνου

Συνεργείο τοποθέτησης

σε όλη την Αττική

Περιγραφή

Η FAAC είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές προϊόντων για τον κλάδο των γκαραζόπορτων παγκοσμίως. Το FAAC 740 KIT 500 Kg – μοτέρ για συρόμενες γκαραζόπορτες προσφέρει έναν εξαιρετικά αξιόπιστο μηχανισμό για την αυτοματοποίηση των συρόμενων θυρών. Με τον εξελιγμένο ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου και την πολυλειτουργική οθόνη LCD, αυτός ο κινητήρας είναι κατάλληλος για χρήση σε συρόμενες πόρτες με μέγιστο βάρος έως 500 kg.

 

∙ Εξαιρετικά αξιόπιστος μηχανισμός για την αυτοματοποίηση συρόμενων θυρών
∙ Πολυλειτουργικός ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με οθόνη LCD και μαγνητικούς τερματικούς διακόπτες
∙ Τροφοδοτείται από μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230 Volt AC και έχει ισχύ 350 Watt και δύναμη

 

Είναι κατάλληλο για την πόρτα μου;

Το μοτέρ συρόμενης γκαραζόπορτας είναι κατάλληλο για τις περισσότερες οικιακές συρόμενες αυλόπορτες της αγοράς.

Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει απόλυτα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

 • – Το μέγιστο βάρος θυρόφυλλου που αντέχει το προϊόν είναι 600kg. Νούμερο αρκετά μεγάλο αν αναλογιστούμε ότι η πλειονότητα των συρόμενων αυλοπορτών ζυγίζει πολύ λιγότερο.
 • – Τα ανοιγοκλεισίματα ανά ώρα φτάνουν τα 25 (για πόρτα ενδεικτικού μήκους 5μ και θερμοκρασία περιβάλλοντος 20°C). Ο περιορισμός αυτός, προκύπτει από την πιθανότητα υπερθέρμανσης του μοτέρ. Βέβαια ακόμα και τότε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού το σύστημα θα το αντιληφθεί και θα σταματήσει να λειτουργεί από μόνο του.
 • – Τα ανοιγοκλεισίματα ανά ημέρα μπορούν να φτάσουν τα 300 (για πόρτα ενδεικτικού μήκους 5 m και θερμοκρασία περιβάλλοντος 20°C).
 • – Το πιο σημαντικό βήμα από όλα όμως, είναι να ελέγξετε την σωστή λειτουργία της πόρτας σας, πρώτα ως χειροκίνητη. Αν υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα στην συρόμενη πόρτα, με την αυτοματοποίηση θα χειροτερέψει ενώ θα προκληθεί ζημιά στο ίδιο το σύστημα αυτοματισμού.

 

Παρακάτω θα βρείτε έναν μίνι οδηγό για να σιγουρευτείτε ότι η πόρτα σας λειτουργεί τέλεια και ως χειροκίνητη.

 • – Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ράγα κύλισης είναι απόλυτα οριζόντια και ευθεία και δεν έχει στρεβλώσεις βαθουλώματα ή εξογκώματα.
 • – Οι τροχοί της πόρτας πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, να ταιριάζουν με το βάρος της πόρτας και να έχουν προφίλ συμβατό με το προφίλ της ράγας (π.χ. δεν έχουμε ροδάκια με κυκλικό προφίλ σε ράγα με γωνιακό προφίλ).
 • – Η επιφάνεια του θυρόφυλλου πρέπει να είναι εντελώς επίπεδη (να μην “κάνει κοιλιές”).
 • – Το θυρόφυλλο πρέπει να κινείται ομαλά, σε όλη τη διαδρομή (και στο άνοιγμα και στο κλείσιμο), χωρίς να αλλάζει η αντίστασή του στην κίνηση
 • Το θυρόφυλλο πρέπει να κινείται χωρίς τραντάγματα και μετακινήσεις πέρα-δώθε. Επίσης, πρέπει να το διατηρούν εντελώς κατακόρυφο. Αυτά πρέπει να ισχύουν καθ’ όλη τη διαδρομή του θυρόφυλλου.
 • – Ελέγχουμε το πόσο μετακινείται πέρα-δώθε το θυρόφυλλο όταν η πόρτα είναι σχεδόν κλειστή (όσο το θυρόφυλλο είναι πολύ κοντά αλλά δεν έχει ακόμη “πατήσει” στην απέναντι πλευρά), ειδικά μάλιστα εάν το θυρόφυλλο έχει μεγάλο μήκος και ύψος. Προσέχουμε ιδιαίτερα εάν η μετακίνηση είναι τέτοια που μπορεί να κάνει το θυρόφυλλο να συγκρουστεί με τα χείλη της υποδοχής (“χούφτα” – τερματικό στοπ κλειστής θέσης) που πιθανόν διαθέτει το άνοιγμα στην μεριά που κλείνει η πόρτα. Για αυτό, ταλαντώνουμε το θυρόφυλλο με το χέρι.
 • – Το θυρόφυλλο πρέπει να κινείται χωρίς σκαμπανεβάσματα και τραντάγματα πάνω-κάτω.
 • – Όταν η πόρτα είναι κλειστή, το θυρόφυλλο πρέπει να ασφαλίζει στην υποδοχή της απέναντι θέσης (“χούφτα” ή τερματικό στοπ κλειστής θέσης, εάν φυσικά υπάρχει τέτοια υποδοχή) αφήνοντας όμως τουλάχιστον 2 εκατοστά ελεύθερο χώρο.
 • – Η πόρτα πρέπει να διαθέτει μηχανικά στοπ στην ανοιχτή και την κλειστή θέση του θυρόφυλλου.

 

 

Συντήρηση

Με σκοπό να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία της αυτοματοποιημένης πόρτας αλλά και το μέγιστο προσδόκιμο ζωής του, προτείνουμε τρία απλά βήματα συντήρησης τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιείτε περίπου κάθε εξάμηνο:

Να ελέγχετε όλες τις βίδες του συστήματος όπως τις βίδες της βάσης, των μεταλλικών τερματικών ελασμάτων, του μοτέρ και της κρεμαγιέρας.

Να ελέγχετε ότι η απόσταση μεταξύ του γραναζιού του μοτέρ και της κρεμαγιέρας παραμένει σταθερή (διάκενο 1.5mm) σε όλη την διαδρομή της. Με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται η πόρτα να παραμορφωθεί ή και να αλλάξει η θέση της (π.χ. να χαμηλώσει λόγω φθαρμένων ράουλων).

Να λιπαίνετε όλα τα συστήματα και τους άξονες που αφορούν την κίνηση της πόρτας. Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να βάζετε γράσο στην κρεμαγιέρα. Ωστόσο, αν το θεωρήσετε απολύτως απαραίτητο, τοποθετήστε ελάχιστο αντιδιαβρωτικό σπρέι WD-40.

Ανακύκλωση

Το προϊόν είναι κατασκευασµένο από ανακυκλώσιμα και μη υλικά. Πριν πετάξετε οποιοδήποτε κομμάτι από το σετ, βεβαιωθείτε ότι μπορεί ή αντίστοιχα δεν μπορεί να ανακυκλωθεί και πράξτε ανάλογα με τους ισχύοντες εθνικούς νόμους. Παρακαλούμε να έχετε υπόψιν σας ότι ορισµένες ηλεκτρονικές συσκευές µπορεί να περιέχουν ρυπογόνες ουσίες, τις οποίες δεν πρέπει να πετάξετε.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 13.2 kg
Διαστάσεις 38 × 24 × 35.5 cm