BFT Deimos BT A600 (Premium kit) – Μοτέρ Για Συρόμενες Γκαραζόπορτες εώς 600kg

Κωδικός προϊόντος: DeimosBTA600-kit

– Τάση εισόδου: 220v
– Τάση λειτουργίας πλακέτας & κινητήρα: 24V
– Απορροφούμενη ισχύς κινητήρα: 70W
– Απορροφούμενο ρεύμα: 0,5A
– Θερμοκρασία λειτουργίας: -20C/+55C
– Ταχύτητα λειτουργίας: 12m/min
– Μέγιστο βάρος πόρτας: 600kg

319.90

0 People watching this product now!

Άμεση αποστολή

για παραγγελίες έως τις 14:00

Τεχνική Υποστήριξη

μέσω τηλεφώνου

Συνεργείο τοποθέτησης

σε όλη την Αττική

Περιγραφή

BFT Deimos BT A600

Ηλεκτροκίνητος μηχανισμός συρόμενης πόρτας μάρκας BFT, μοντέλο BFT DEIMOS BT A600 24V για πόρτες βάρους έως 600Kg.

Διαθέτει ταχύτητα 12.0m/min, εντατική οικιακή χρήση, εντελώς αθόρυβος, με σύστημα ασφαλείας για προστασία από ατυχήματα το οποίο ρυθμίζεται αυτόματα κάνοντας την απλή διαδικασία Autoset στο πίνακα.

 

Κύρια χαρακτηριστικά μοτέρ

Ο μηχανισμός αυτός είναι από τους πρώτους σε πωλήσεις και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους συρόμενους μηχανισμούς στην ευρωπαϊκή αγορά για την ασφάλεια και την αντοχή του. Η BFT θεωρείται μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες αυτοματισμών στην Ευρώπη.

Μηχανισμός ηλεκτροκίνητος συρόμενης πόρτας, μοντέλο BFT Deimos bt a600 24V για πόρτες βάρους έως 600Kg με ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας. Ταχύτητα μηχανισμού 12.0m/min. Οι προδιαγραφές του μηχανισμού είναι για πολύ εντατική χρήση. Στον μηχανισμό περιέχεται πίνακας προγραμματισμού μοντέλο BFT HAMAL για όλες τις λειτουργίες και ενσωματωμένος δέκτης με κυλιόμενο κωδικό. O μηχανισμός όταν βρει εμπόδιο κατά την λειτουργία του σταματάει & επιστρέφει πίσω για να μην γίνει ατύχημα. Το BFT Deimos bt a600 έχει σύστημα λειτουργίας απαλού σταματήματος στο τέλος της διαδρομής ,είναι αθόρυβος ,έχει την ικανότητα να αυτορυθμίζεται (Πατώντας το ειδικό κουμπί η πόρτα ανοιγοκλείνει μόνη της 4 φορές και είναι έτοιμος), να κάνει μερικό άνοιγμα πεζών και έχει αυτόματο κλείσιμο.

 

Γιατί να επιλέξω το BFT DEIMOS BT A600;

Το μοτέρ BFT Deimos bt a600 παρέχει μεγάλη ευελιξία εγκατάστασης χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή θέση του πινιόν, στο μικρό του μέγεθος και στη ρύθμιση ύψους και βάθους που διαθέτει. Ο ρυθμιζόμενος ηλεκτρονικός περιοριστής ροπής παρέχει ασφάλεια από σύνθλιψη. Ο χειροκίνητος χειρισμός έκτακτης ανάγκης μέσω μοχλού αποσύμπλεξης είναι εξαιρετικά απλός.

Η ακινητοποίηση στο τέρμα της διαδρομής ελέγχεται από ηλεκτρομηχανικούς μικροδιακόπτες.

Ο πίνακας χειριστηρίων BFT HAMAL διατίθεται από τον κατασκευαστή με τυπική ρύθμιση. Οποιαδήποτε μεταβολή πρέπει να πραγματοποιείται μέσω διαμόρφωσης των TRIMMER και DIP SWITCH.

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του BFT Deimos bt a600 είναι:

– Έλεγχος 1 μοτέρ χαμηλής τάσης

– Ανίχνευση εμποδίων

– Χωριστές είσοδοι για τις ασφάλειες

– Ενσωματωμένος δέκτης ραδιοσημάτων rolling-code με αναπαραγωγή πομπών. Η πλακέτα διαθέτει βάση ακροδεκτών αποσπώμενου τύπου για να διευκολύνεται η συντήρηση και η αντικατάσταση. Διατίθεται με σειρά τοποθετημένων βραχυκυκλωτήρων για να διευκολύνεται ο εγκαταστάτης στο έργο του. Οι βραχυκυκλωτήρες αφορούν τους ακροδέκτες: 70-71, 70-72, 70-74. Εάν οι ακροδέκτες αυτοί χρησιμοποιούνται, πρέπει να αφαιρεθούν οι αντίστοιχοι βραχυκυκλωτήρες.

 

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν σίγουρα θετικά στον τελικό «λογαριασμό» της απόφασή σας.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο πίνακας BFT HAMAL πραγματοποιεί έλεγχο (τεστ) των ρελέ τροφοδοσίας και των συστημάτων ασφαλείας (φωτοκύτταρα), πριν την εκτέλεση κάθε κύκλου ανοίγματος και κλεισίματος.

Σε περίπτωση προβλήματος, ελέγξτε τη λειτουργία των συνδεδεμένων συστημάτων και τις καλωδιώσεις. Τέλειος συνδυασμός με BFT Deimos bt a600

 

Είναι κατάλληλο για την πόρτα μου;

Το μοτέρ συρόμενης γκαραζόπορτας είναι κατάλληλο για τις περισσότερες οικιακές συρόμενες αυλόπορτες της αγοράς.

Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει απόλυτα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • – Το μέγιστο βάρος θυρόφυλλου που αντέχει το προϊόν είναι 600kg. Νούμερο αρκετά μεγάλο αν αναλογιστούμε ότι η πλειονότητα των συρόμενων αυλοπορτών ζυγίζει πολύ λιγότερο.
  • – Τα ανοιγοκλεισίματα ανά ώρα φτάνουν τα 25 (για πόρτα ενδεικτικού μήκους 5μ και θερμοκρασία περιβάλλοντος 20°C). Ο περιορισμός αυτός, προκύπτει από την πιθανότητα υπερθέρμανσης του μοτέρ. Βέβαια ακόμα και τότε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού το σύστημα θα το αντιληφθεί και θα σταματήσει να λειτουργεί από μόνο του.
  • – Τα ανοιγοκλεισίματα ανά ημέρα μπορούν να φτάσουν τα 300 (για πόρτα ενδεικτικού μήκους 5 m και θερμοκρασία περιβάλλοντος 20°C).
 • – Το πιο σημαντικό βήμα από όλα όμως, είναι να ελέγξετε την σωστή λειτουργία της πόρτας σας, πρώτα ως χειροκίνητη. Αν υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα στην συρόμενη πόρτα, με την αυτοματοποίηση θα χειροτερέψει ενώ θα προκληθεί ζημιά στο ίδιο το σύστημα αυτοματισμού.

 

 

Τι περιλαμβάνει το Premium Kit

Το μοτέρ BFT DEIMOS BT A600 (Premium Kit) περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • – 1 μοτέρ συρόμενης γκαραζόπορτας BFT DEIMOS BT A600
  • – 2 κλειδιά αποσύμπλεξης (για χειροκίνηση)
  • – 1 βάση στήριξης μεταλλική
  • – 2 μεταλλικά ελάσματα (λαμάκια στοπ) ενεργοποίησης των τερματικών διακοπτών
  • – 1 εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά και Αγγλικά
 • – 1 ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου με ενσωματωμένο δέκτη BFT HAMAL 
 • – 2 τηλεχειριστήρια 4 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού (rolling code)
 • – 1 σετ φωτοκυττάρων ασφαλείας (ενσύρματα: πομπός & δέκτης)
 • – 1 φάρο ασφαλείας με ενσωματωμένη κεραία επέκτασης σήματος.

 

Το Premium Kit αποτελεί την πλέον διαδεδομένη λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι πελάτες μας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ΣΕΤ με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα. Είναι το ΚΙΤ που προτείνουμε και εμείς.

 

Άνοιγμα καλύμματος μοτέρ

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης απαιτείται να ανοίξετε το κάλυμμα (καπάκι) του μηχανισμού ώστε να έχετε πρόσβαση στα εσωτερικά του μέρη. Για αυτό τον λόγο, χαλαρώστε τις 2 βίδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του μοτέρ, δεξιά και αριστερά, μέχρι να απελευθερωθεί το καπάκι και στη συνέχεια αφαιρέστε το προσεχτικά προς τα επάνω.

 

Αποσύμπλεξη μοτέρ

Για να ανοίξετε χειροκίνητα την πόρτα σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος ή σε περίπτωση βλάβης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Εισάγετε το κλειδί και περιστρέψτε το 90°.

Τραβήξτε τον μοχλό αποσύμπλεξης στο πίσω μέρος του μοτέρ (πορτάκι) προς τα έξω.

Τώρα μπορείτε να ανοίξετε / κλείσετε την πόρτα χειροκίνητα.

Για να επαναφέρετε τον μηχανισμό στην κανονική λειτουργία, κλείστε τον μοχλό και περιστρέψτε το κλειδί στην αρχική του θέση. Πραγματοποιήστε μία κίνηση για να επιβεβαιώσετε την σωστή λειτουργία του μηχανισμού.

 

Οδηγίες γρήγορης εγκατάστασης του BFT Deimos bt a600

 

Βήμα 1

Ελέγχουμε που πρέπει να τοποθετηθεί το BFT Deimos bt a600, να είναι έξω από το ωφέλιμο άνοιγμα της πόρτας για να μην “τρώει” ωφέλιμο χώρο το μοτέρ από το άνοιγμα της πόρτας.

Βήμα 2

Επιλέγουμε το σωστό σημείο για το μοτέρ να είναι καθαρό από χώματα-φυτά και να είναι στέρεο (μπετό) και να έχει καλή αποστράγγιση από νερά . Προσέχουμε να μην περνάνε καλωδιώσεις απ΄τα σημεία που θα τρυπήσουμε για την στερέωσης της βάσης.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τη βάση του BFT Deimos bt a600 στο στέρεο έδαφος (πρέπει να τηρηθεί η απόσταση από την πόρτα που ορίζει ο κατασκευαστής) όπου επιλέξαμε αλφαδιάζοντας υποχρεωτικά έχοντας σφίξει σωστά τις βίδες στερέωσης.

Βήμα 4

Βγάζουμε το καπάκι από το μοτέρ για να έχουμε πρόσβαση στα σημεία σύσφιξης του μηχανισμού. Ξετυλίγουμε το δέμα της κρεμαγιέρας, βιδώνουμε τους αποστάτες στην κρεμαγιέρα προσέχοντας στην οβάλ τρύπα να βιδωθεί προς το μέρος που δεν έχει δόντια. Στη συνέχεια βιδώνουμε το BFT Deimos bt a600 στη βάση χρησιμοποιώντας την κρεμαγιέρα σαν οδηγό για την απόσταση μοτέρ -πόρτας ακουμπώντας οι αποστάτες στην πόρτα τα δόντια της κρεμαγιέρας να έρχονται στο μέσο του γραναζιού του μοτέρ.

Βήμα 5

Ανοίγουμε τέρμα την πόρτα τοποθετούμε την κρεμαγιέρα πάνω στο γρανάζι του μοτέρ προσέχοντας να υπάρχει διάκενο μεταξύ μοτέρ – κρεμαγιέρας 1.5χιλ. Για να πετύχουμε αυτό το διάκενο ένας τρόπος είναι να ξεβιδώσουμε το μοτέρ και να πάρουμε ροδέλες 1.5χιλ. τις οποίες θα τις τοποθετήσουμε εμβόλιμα στο μοτέρ και την βάση( 4 στις 4 γωνίες του μηχανισμού) οι οποίες βγαίνουν όταν θα ολοκληρωθεί η συγκόλληση της κρεμαγιέρας στην πόρτα. Η συγκόλληση της κρεμαγιέρας γίνεται με ηλεκτροκόλληση στους τρεις απόστάτες ανά μέτρο που έχει η κάθε κρεμαγιέρα. Για να πετύχουμε την καλή συνέχεια των δοντιών της κρεμαγιέρας των mod 4 πρέπει όταν τοποθετήσουμε το επόμενο κομμάτι της κρεμαγιέρας να έχουμε στερεώσει στο προηγούμενο κομμάτι, κομμάτι κρεμαγιέρας το οποίο μπαίνει ανάποδα δόντι δόντι για να μας δώσει το βήμα που χρειαζόμαστε.

Βήμα 6

Τελειώνοντας όλη τη συγκόλληση βγάζουμε τις 4 ροδέλες από το μοτέρ σφίγγουμε τις βίδες των αποστατών της κρεμαγιέρας και προχωράμε στην τοποθέτηση των τερματικών.

Τα τερματικά ορίζουν το τελικό σημείο ανοιγοκλεισίματος της πόρτας και βιδώνονται πάνω στις κρεμαγιέρα στα δύο τελειωτικά της σημεία προσέχοντας  να έχει η πόρτα πάντα ενα μικρό διάκενο απο τα στοπ ~0.4~1 εκ.

 

Συντήρηση

Με σκοπό να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία της αυτοματοποιημένης πόρτας αλλά και το μέγιστο προσδόκιμο ζωής του, προτείνουμε τρία απλά βήματα συντήρησης τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιείτε περίπου κάθε εξάμηνο:

Να ελέγχετε όλες τις βίδες του συστήματος όπως τις βίδες της βάσης, των μεταλλικών τερματικών ελασμάτων, του μοτέρ και της κρεμαγιέρας.

Να ελέγχετε ότι η απόσταση μεταξύ του γραναζιού του μοτέρ και της κρεμαγιέρας παραμένει σταθερή (διάκενο 1.5mm) σε όλη την διαδρομή της. Με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται η πόρτα να παραμορφωθεί ή και να αλλάξει η θέση της (π.χ. να χαμηλώσει λόγω φθαρμένων ράουλων).

Να λιπαίνετε όλα τα συστήματα και τους άξονες που αφορούν την κίνηση της πόρτας. Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να βάζετε γράσο στην κρεμαγιέρα. Ωστόσο, αν το θεωρήσετε απολύτως απαραίτητο, τοποθετήστε ελάχιστο αντιδιαβρωτικό σπρέι WD-40.

 

Ανακύκλωση

Το προϊόν είναι κατασκευασµένο από ανακυκλώσιμα και μη υλικά. Πριν πετάξετε οποιοδήποτε κομμάτι από το σετ, βεβαιωθείτε ότι μπορεί ή αντίστοιχα δεν μπορεί να ανακυκλωθεί και πράξτε ανάλογα με τους ισχύοντες εθνικούς νόμους. Παρακαλούμε να έχετε υπόψιν σας ότι ορισµένες ηλεκτρονικές συσκευές µπορεί να περιέχουν ρυπογόνες ουσίες, τις οποίες δεν πρέπει να πετάξετε.

 

 

Κατόπιν επικοινωνίας υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης απο τεχνικούς σε επιλεγμένες πόλεις 

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος 16 kg
Διαστάσεις 25.5 × 16.4 × 28.7 cm